Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi?

Ma pole küll eriline spets, aga olen seda asja natuke uurinud ning minu hinnagul ei ole erilist mõtet mingit pooljuhtidel baseeruvat võimendit ehitada, kui just pole ambitsiooni elektroonikainseneriks saada.

Tööstuslikult toodetud võimendeid toodetakse meeletutes partiides, isegi kui oma tööaeg on tasuta, võib juhtuda et kõik vajalikud komponendid on eraldi ostes kokku kallimad kui analoogne tööstuslik võim poes. Rääkimata kasutatud töökindlast Lääne tehnikast, mida leidub isegi Eestis piisavalt. EBay on selles suhtes imedemaa, näiteks ostsin ma nädalapäevad tagasi selle kiviga sarnaste parameetritega Roteli 70ndatel toodetud hi-end ressiiveri, mis maksis koos postikulude ja muu mudruga kriips üle 1000 krooni. Eesti keskmise palga ning tasuta materjalide puhul peab oma võimendi siis vähem kui 10 tunniga kokku panema, et kasumisse jääda Smile

Muidugi kui elektroonika on hobi, siis pole tähtis palju asjad maksavad, oluline on protsessist saadav rahuldus. Samas sellisel juhul peaks tee Tevalo foorumisse juba tuttav olema. Lihtsalt selleks võimu ehitada, et kodus mussi kuulata on umbes sama mõistlik kui selleks ise nullist autot ehitada, et poes ja tööl käia.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi? - Autor: moskvits - 11-12-2006, 23:43 PM
RE: Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi? - Autor: IIIFFFAR - 11-12-2006, 23:55 PM
RE: Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi? - Autor: taavi - 11-12-2006, 23:59 PM
RE: Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi? - Autor: Jesper - 12-12-2006, 00:28 AM
RE: Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi? - Autor: künnimees - 12-12-2006, 11:20 AM
RE: Ega kellelgi ei ole helivõimendi skeemi? - Autor: heilo - 13-12-2006, 23:18 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne