09-01-2007, 12:15 PM
pppp Kirjutas:Kas need masinad, mida eelpool kõnelejad mainivad, on ikka tänapäeva mõistes elementaarautod?Minu omad on: Ply ja Elite ilma ühegi võimenduseta, ilma turvavöödeta, karpadega, kahekiiruselise kojamehega(ilma intervalllahenduseta), nelja trummelpiduriga, ilma tagaaknasoojenduseta. Ply veel lisaks mehhaanilise siduriajamiga, kolmekäiguline roolisambamanuaal ja ilma aknapesuveeta. Aga sigaretisüütaja on olemas

Tegelikult on mul ju ka 2001 aasta Sitikas elementaarauto, mingeid abilisi peale pidurivõimu aga sellega on täielik lust sõita. Ma ei tunne puudust elektriga akendest, peeglitest, istmetest, ABSist, cruisist, TCst, automaatkastist, roolivõimust ega roolisamba reguleerimisest. Isegi kahest puuduvast uksest ei tunne puudust. Aga kui poleks kahte airbagi, turvavöid, nelja peatuge, intervallkojamehi, akna- ja tulepesureid, tagaaknasoojendust, istmesoojendusi ja kuuma puhuvat kütteseadet, siis ei sõidaks temaga seitsmendat aastat. Elementaarne turvalisus ja mugavus on tagatud ning esitulede pirne vahetab mõnekümne sekundiga