28-01-2007, 21:50 PM
k2rpman Kirjutas:kurat enam ei mäleta mis oli virukeskuse asemel vahetult enne selle ehitamist
Viru keskus on ju üli-hilisminevik (mõned aastad), ka Teenindusmaja ja Viru hotell (1970ndate algus) püstitati sinnakanti ju üsnagi hiljuti. Minu varasemad küsimused puudutasid ajastut enne 1944.aasta märtsipommitamist. Täpsemalt - enne 1950ndate keskpaika, mil märtsipommitamises purustatud ala tänavavõrku ei olnud hakatud veel rekonstrueerima.
Kui ma 1990ndaid, 1980ndaid ja ka 1970ndate teist poolt mäletan vägagi hästi, siis minu tagasihoidlik vanus ei luba kahjuks mäletada 1940ndaid ja 1950ndaid.
Siia juurde lisaks ka küsimuse 7 - kus täpselt asus Kalevi spordiaed, millise kujuga ta oli ning millistele tänavatele orienteeritud? Mäletan kuidagi uduselt mingist allikast, et Estonia puiestee lõppes veidi ida pool Lindeni hotelli Kalevi spordiaiaga...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel