28-01-2007, 23:45 PM
Sass1989 Kirjutas:Kahju, et laadimismuredele keegi nõu andnud ei ole, aga eks tuleb siis omal nõul edasi juurelda. Homme lasen geneka üle kontrollida ehk saab siis veidi targemaks. Õnneks on mootorratas enam vähem sõidukorras ja sai ka täna mõned ringid tehtud niikauaks kuni akut oli.
Vahepeal olen aga omandanud akuvaba mopeedisüütega iž planeta mootori. Täpsemalt seeriat ei tea, aga tundub mingi vanem mudel olevat. Ja vaja oleks sellele siis väntvõlli või kepsu, kuna kepsu laager on puru ja kuuldavasti seda üksi vahetada ei saa. Äkki kellelgi leidub, siis saaks mootori edasist konstrueerimist kaaluda.
Üks pilt ka tänase seisuga
Laadmis probleeme on lahatud küll ja küll. Siiski vaata üle harjad, kontaktid, kõik juhtmete ühendused, laadimisreleel võta kaas maha ja konrolli ega relee kontaktid pole kinni jäänud (omal kogemus olemas, sädeluse tõttu põlesid uuel releel kontaktid kinni).
Kahjuks ei oska ma seletada kuidas sa saaksid generaatorit ja ankrut kontrollida, lihtsaim oleks vast vahetuse meetod.
Äkki viitsid sellest mopi süütega mootorist pilti teha, just süüte osast ja uurida kuidas see sinna paigaldatud! Omal on üks 56-e mootor millele on plaanis ka mopeedi süütesüsteem panna, lihtsam oleks vast traktori käivitusmootori magneeto panna aga tahaks tulesid ka. Nii et kui viitisid tee pilti, jään huviga ootama.
Väntvõlli pakkus müüa, Tsiklimeister hind oli minu jaoks liiga soolane 1000.- on teisi pakkumisigi tulnud - kõik samasse kanti. Kloostrimetsas on väntvõll 1620.-. Kuigi suvalise mootori jaoks on see mõttetu ost, kui otsida leiad heas korras kasutatu ka odavalt.
parimat
PS 84', 83', 82', 80', 79', 77', 76', 75', K-15, K-16, M-15; M-16