13-02-2007, 13:47 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-02-2007, 13:54 PM ja muutjaks oli valdo.)
See nähtus, millest rollfix räägib, on sünkroniseerimise puudumine käigukastis. Samas, veidi vanematel autodel ei olnud ka ederpidi-käikudel sünkronisaatoreid - ma mõtlen GAZ-51, GAZ-M-1- "emkat", 1. seeria Pobi jt. Käike vahetati loomulikult vahegaasi ja -siduriga. Vahetamisel käis seal muide alati väike "klõps", mis aga ei lõhkunud kasti. Muide - nn "tavakasutajale" hakati esimesi sünkrodega kaste reklaamimagi kui müravabat vahetust võimaldavaid kaste (korobka peredach bezshumnogo perekljuchenija)...
Ja kui tavalised koonusmuhvidega sünkronisaatorid kastidesse ilmusidki, siis ei olnud sealgi ju midagi pöörlemissuuna-tundlikku. Ehk siis ka sellisel kastil on sügavalt ükskõik, kas vedava võlli pöörlemine toimub õiget- või valepidi... Tagatipuks on vanematel autodel (nt vanal Volgal) tavaliselt sünkroniseeritud 2.-3. käik, esimene aga mitte sarnaselt tagurpidikäigule. Seega ei saa ma aru väitest käigukastiremondi kohta.
Ehk siis - kui mootor tõesti tagurpidi õnnestub käima meelitada (Voshodidel ja IŽidel varase süüte ja õrna pedaalivajutuse tulemusel vahel toimiv efekt, autodel ei tea), siis kasti poolest ta kenasti toimib ka - 1 edasi ja terve pinu tagurpidi
Ja kui tavalised koonusmuhvidega sünkronisaatorid kastidesse ilmusidki, siis ei olnud sealgi ju midagi pöörlemissuuna-tundlikku. Ehk siis ka sellisel kastil on sügavalt ükskõik, kas vedava võlli pöörlemine toimub õiget- või valepidi... Tagatipuks on vanematel autodel (nt vanal Volgal) tavaliselt sünkroniseeritud 2.-3. käik, esimene aga mitte sarnaselt tagurpidikäigule. Seega ei saa ma aru väitest käigukastiremondi kohta.
Ehk siis - kui mootor tõesti tagurpidi õnnestub käima meelitada (Voshodidel ja IŽidel varase süüte ja õrna pedaalivajutuse tulemusel vahel toimiv efekt, autodel ei tea), siis kasti poolest ta kenasti toimib ka - 1 edasi ja terve pinu tagurpidi

Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel