24-03-2007, 15:13 PM
Jesper Kirjutas:Kuna ma olen vahepeal eBay kaudu päris palju nodi ostnud, siis mõtlesin, et jagaks mõningaid tähelepanekuid ka teistega.loomulikult on sealt tellimine suhteliselt kerge inimesele , kellel kõik asjad klapivad...aga praktiliselt iga päev suhtlen inimestega , kes ei saa väga erinevatel põhjustel ise tellida...mina olengi siis see nn "ärikas"...kunagi sai alustatud ainult endale tellides...siis sai mõnda inimest aidatud(täiesti tasuta)...mõne kuu aja pärast avastsin , et pean praktiliselt iga päev kellegile abistava käe ulatuma ja olin suurema aja nädalst hõivatud nänni tellimisega ebayst ja ka mõnest online poest....kuna abivajajad ei lõppenud otsa hakkasin tellimise eest juba raha küsima...süümepiinu ei tunne...väga naljakas oleks pool oma elust tasuta teisi aidates mööda saata...oleks ma mõni aasta tagasi samsuguse inimese leidnud nagu mina praegu siis kasutaksin igaljuhul tema teenust....otsid aga kauba välja saadad lingi tüübile ... too lepib müüaga kokku saatmise ja selle kulud....kannad raha üle ja ootad , milla kaup kohale jõuab...
Kas tasub?
Esimene ja kõige tähtsam tähelepanek: vastupidiselt levinud arvamusele ei ole eBay kaudu asjade ostmine mitte midagi hirmsat, keerulist ega ebaturvalist. Mina isiklikult ei mõista kuidas on võimalik, et leidub terve rida ärikaid kelle äri ainsaks sisuks on vahendustasu eest eBayst asjade tellimine. Ainuke reaalne barjäär on keeleoskus - minul näiteks on raskusi sakslastega suhtlemisel, aga kindlasti leidub igaühel mõni tuttav, kes on võimeline veidi aitama.
Jesper, algaja eBayer