23-04-2007, 16:17 PM
Kui pahaks ei panda, siis isiklik mälestus seoses raudtee-ülesõiduga. Seik kaugest lapsepõlvest ühel Lõuna-Eesti kruusateel asunud ülesõidust (hiljem olen tuvastanud, et see oli ilmselt Vähero ülesõit). Mina, minu lapsevanemad, isa sõber koos naisega ja üks koer olid kenasti mahutatud vanasse muhku. Ühtäkki tekkis teele raudteelasevormis onu, kes tõstis tõkkepuu nagu karjavärava teele (PETSS juba tabavalt mainis seda kaadervärki). Inimestel oli tol ajal aega küll, keegi ei tõmmelnud närviliselt ja ei üritanud tõkkepuust mööda kimada. Jäime kannatlikult seisma, raudtee-onu asjatas samal ajal vastassuuna karjavärava kallal. Ei oska öelda, mitu minutit rongi tulekuni läks, aga igal juhul jõudsin ma selle aja jooksul valvuriputkat uudistada (kus seina ääres oli tolle aja mõistes kindlasti suur tehnikasaavutus - mingi paneel, millel tulukesed vilkusid), peotäie maasikaid korjata ja rästiku käest hammustada saada (selle viimase pärast ongi sündmus meeles). Siis lõpuks tuli rong ja sapikas koos röökiva minuga suundus haiglasse