01-05-2007, 21:32 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-05-2007, 21:35 PM ja muutjaks oli MartinL.)
Volli Kirjutas:Kusjuures 3-4 tükki avastasin vertikaalselt maa seest välja ulatumas. Nii umbes poole meetri ulatuses. Pilti kahjuks ei teinud , aga umbes niimoodi nad olid http://www.fotoalbum.ee/pilt.php?id=2422490 . Mitte küll värvitud. (see värvitud on Vana-Posti kandis)Tihtipeale olen ma neid ka segi ajanud l taladega.MartinL Kirjutas:Juhtusin täna jalutama Nõmmelt mööda vana raudteetammi Rahumäe viaduktini. Kunagisest kitsarööpmelisest annavad märku mitmed maa seest välja turitavad relsid. Samas küsimus , kas keegi teab kust ja kuidas läks haru Rahumäelt alla Mustamäe poole? Kas mööda seda laugemat mäest allaminekut , mis asub Sütiste teele kulgeva trepi kõrval (see kes on käinud peaks teadma, mis kohta mõtlen)? Tipi metsas leidub mõningad vanade hoonete vundamente. Kas neid võib seostada raudteega? Ja üldse , kas kasutati sellel lõigul kunagisi standartseid relsse või mingeid väiksemamõõdulisi? On kahtlusi ja kõhklusi , igatahesRelss=rööbas, vanal raudteetammil Liivalt läbi Nõmme Hiiule pole ma ühtegi rööpajuppi küll enam näinud, kuigi olen seda teed läbinud nii jala kui jalgrattaga. Kitsarööpmelise rautee rööpad olid tunduvalt väiksemate mõõtudega, kui laiarööpmelise omad (väiksemad ka trammi omadest), markeeringut kahjuks ei tea, see ütleks ära 1 meetri rööpa kaalu kg-des. Kitsarööpmelise raudtee rööpaid kasutati varem väga laialdaselt aiapostidena. Käi lahtiste silmadega Nõmme vahel ringi ja leiad kindlasti selliseid aiaposte, ise esimese hooga Sulle ühtegi aadressi öelda ei oska. Huvitaval kombel vedeleb üks 4-5 meetrine rööpajupp ka mu oma aias, kusjuures selle siiailmumise lugu ma ei teagi, kuna see jõudis siia varem, kui mina ise
Sellest ka küsimus Mustamäele suunduva haru kohta. Avastasin metsa alt misket , mida pole varem kohand lihtsalt ja hullusehoos seostasin kohe raudteega.
Aga nagu juba ütlesin, hoia silmad ja kõrvad lahti !
Üks 2001a Busso ongi ainult.