14-07-2007, 04:58 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-07-2007, 05:09 AM ja muutjaks oli Jesper.)
Muust eriti ei tea, aga 12V puhul pigistab keskmise geneka puhul umbes 500W välja kui juhtmed korralikud on. Samas ma ei usu et selle võimsusega autos midagi teha on, mul on kodus normaalse suurusega toas 2x35W süsteem 86dB/W/m tundlikkusega (täiesti harju keskmine) kõlaritega, millest tuleb 95dB helirõhku (mis on ikka väga vali). Auto on palju väiksem ruum ning seal peaks sama võimsusega täiesti piisava helitugevuse saama. Kui ei saa, on miski nässus, mitte võimsust vähe.
Täiendus: et ennetada kommentaare stiilis "95 dB pole midagi, mu sõbra auto teeb 130dB", mainiksin fakti et umbes 95 kandist hakkab peale tsoon kus kõrvad ei taju enam suuremat helirõhku kõvema helina - nad lihtsalt tuimestuvad, vaiksete helide kuulmine kaob ajutiselt ära ning pideva kuulamise korral tekib püsiv kuulmiskahjustus.
Täiendus: et ennetada kommentaare stiilis "95 dB pole midagi, mu sõbra auto teeb 130dB", mainiksin fakti et umbes 95 kandist hakkab peale tsoon kus kõrvad ei taju enam suuremat helirõhku kõvema helina - nad lihtsalt tuimestuvad, vaiksete helide kuulmine kaob ajutiselt ära ning pideva kuulamise korral tekib püsiv kuulmiskahjustus.