10-09-2007, 16:10 PM
Tom Kirjutas:Jah, said õigesti aru. Isetegevuslased ei suuda tagada normaalselt toimivaks liiklusjärelevalveks vajalikku erapooletust. Näiteks bussirada mööda liikumine on kohustuslik, kui sellele järgneb parempööre, üle kahe rea ei tohi parempööret sooritada. Politsei peab auto kinni, kuulab ära, saab seletusest aru ja ei karista (testitud). Isetegevuslane teeb klõpsu ära (eriti kui mõne uuema-luksuslikuma autoga tegu, sest tal on eelarvamused nende juhtide suhtes) ja kui selle põhjal määrataks mingi karistus, on juhil väga raske vastupidist tõestada. Sama moodi ülekäiguradade ja muuga.Jesper Kirjutas:Ma isiklikult ei riku üldjuhul eeskirju, aga igasugu isetegevuslik järelevalve häirib rohkem kui liiklushuligaanid.
Kuidas sellest nüüd aru saada?!? Et kodanikud nagu 'EdR' (näiteks filmimas raudtee ülesõidu-kohta, nagu antud juhul), häirivad sind rohkem, kui liiklushuligaanid (see on siis potentsiaalsed tapjad)?!? Äkki selgitad?
Selline kaudne karistamine, ega ausalt öeldes isegi häbipostistamine ei ole lihtsalt õigusriigile kohane. 41Degree poolt kirjeldatud tegevuseks on ka praegu seaduslik alus olemas: võid võtta oma "tõestusmaterjali", tunnistajate ütlused jne. ning minna ja politseisse avalduse kirjutada. Minu hinnangul menetletakse selliseid kaudseid kaebusi hetkel täiesti nende tõsiseltvõetavuse vääriliselt.
Mind isiklikult linnaliikluses toimuv eriti ei häiri, võrreldes 8 aasta taguse olukorraga on valdav enamus liiklejaid ikka väga palju viisakamaks muutunud. Kõigis liikluse teemalistes aruteludes pannakse miskipärast ühte patta nõmetsemine linnas ja nn "liiklusmõrtsukad" - vabandust, aga mul on tõesti väga raske ette kujutada, kuidas on omavahel seotud bussiraja ebaõige kasutamine ja liikluses hukkunud. Ekstrapoleerimine stiilis "kui juba bussirada kasutas, siis sõidab kindlasti ka lubatust kiiremini ja on roolijoodik", on pigem ühe teatud populismi viljeleva partei arsenali kuuluv tegevus

Kõige ohtlikum asi on lintšimishimuline ja poliitikute ajupesust pöördesse aetud pööbel, kes ei suuda õigusrikkumisi erapooletult ja professionaalselt hinnata. Minupärast jäägu pigem 10 liiklushuligaani karistamata, kui üht süütut eksikombel karistatakse.