16-10-2007, 16:55 PM
zazik Kirjutas:Ei tea kas sinna kerkib ka mingi pilvelõhkuja või niisama büroohoone.
Ma ei saa tegelikult aru, mis pagana pilvelõhkuja-lembus on Tallinna viimasel kümnendil haaranud? Miks pagana pihta ei võiks sinna jääda varem omane olnud piisavate rohealadega madaltihe hoonestus ning alles paarikorruselised väärikad vanad majad?
No OK, ma saan aru, kui lammutatakse tüüpne 1880-1910 ehitet kahekorruseline puidust tööliste üürimaja. Aga lammutada eriprojektiga ehitet stiilseid maju - see on mul üle mõistuse. Näiteks nagu Rotermanni maja Viru väljakul - ilus ja väljapeetud ehitis. Või nt Veerenni tänava ajalooline (19. sajandi esimese poole) saunahoone. Või Tartu mnt kunagine Sõdurite kodu kompleksi kuulunud kaarakendega ehitis, kus viimati jõusaal oli? Ma saan aru maanteede laiendamisest, kuid ei saa aru vanade hoonete masslammutamisest!
Tallinna dominant on siiski imekaunis unikaalse siluetiga vanalinn, millest ei tohiks kõrguses midagi üle ulatuda. Nii 5-6 korrust oleks vast maksimum, mida võiks ehitada. Samas on linnas ja lähiümbruses tühje tühermaid, kuhu saaks imeilusalt linna laiendada... Vaadake nt, mis Helsingis toimub...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18