03-12-2007, 00:25 AM
fic Kirjutas:ARKi Tallinna eksamil klassivend kukkus läbi sellepärast. Naiseksaminaator: "Miks Sa sinna vaatad ? Sealt ei tule ju kedagi ? "
Ja kui nõrgema närvikavaga inimene on, siis pea-arvuti jookseb kinni, selle asemel, et öelda, et ALATI on inimesi, kes valesti sõidavad, sealt
Minul on viimasel ajal rumal omadus vaadata IGAL ristmikul põgusalt KÕIKJALE, kust põhimõtteliselt võib keegi-miski ette joosta-veereda-sõita.
Kunagi olin ka sinisilmne ja eeldasin nt peateel sõites oma ilmeksimatut õigust, kui 1990ndatel üks hull mulle peateele seisva auto tagant ette oskas sõita. Mina talle külje pealt hooga sisse...

Hiljem, st viimase enam kui 10 aasta jooksul on mul Tallinnas olnud vähemalt kümmekond sellist situatsiooni, kus minu pealtnäha liigne ettevaatlikkus on samalaadse paugu ära hoidnud, kuna keegi on vaatamata peateele välja sõitnud, kellegi tagant mulle ette lipsanud vms...
Viimane taoline juhus oli Lastekodu tn ja Torupilliotsa ristmikul. Mina kulgesin rahulikult bussijaama poolt Paberi poole, küll väikese kiirusega, sest turulkäivad mammid miskipärast peavad tervet Lastekodu tänavat seal õuealaks või kõnniteeks, kus nad rahumeeli autode vahel seerivad ja siis vihase näoga vaatavad, kui Sa samas mööda sõiduteed sõita tahad...
Seekord aga tuli paremalt üks noorepoolne naisterahvas autoga paremalt Torupilli otsa pidi ja tuleb ja tuleb ja tuleb minu suunas ja ei kavatsegi peatuda... Lõpuks peatusin mina ja tema näitas läpuks mulle keskmist sõrme a la "kuhu ma oma autorondiga trügin, tema tahab liikuda". Et temal nimetet ristmikul anna teed märk ees oli ja mina juhtumisi peateel sõitsin, seda ta vaeseke ei taibanud. Kui ma poleks veel kord aeglustanud, oleks kindel mats olnud...
Muide - ca aasta tagasi oli mul peaaegu äravahetamiseni sarnane juhus Lõuna-Eestis, Arula kandist Pringi mõisa viival teel, kust juhtumisi Kuutsemäe haru maha keerab. Talvel on Kuutsemäe tee väga kasutatav, eriti Otepää (Tallinna ) poolt, mida ei saa aga öelda Pringile viiva teeharu kohta. Ehk siis jämedad jäljed keerasid Kuutsemäele, kuigi peatee läks otse Pringi peale ja Kuutsemäe poolt tulijatel oli ka ees anna teed märk. Ja jällegi üks ennast täis "eit" lihtsalt keeras mulle seal ette, vaadates mulle samas nahhalselt otsa et kuhu mina trügin?
Et mina sõitsin peateel otse Pringi poole ja hoopis tema mulle peateele ette keeras, seda ta vast ei taibanudki... ja anna teed märki vast ka ei näinud. Muide - tee oli toona klaaslibe: kui ma ei oleks kiirust aegsasti igaks juhuks vähendanud, oleks jälle kindel pauk olnud. Õnneks piirdus olukord pidurid-plokkis olekuga (kiiruselt ca 20-25 km/h)
ning minu peatumisega temast ca meetri kaugusel.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18