17-12-2007, 18:08 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-12-2007, 18:10 PM ja muutjaks oli Ishijupp.)
jurkman Kirjutas:Muuseas nii sarkastiline olen sellepärast, et olin ise ka 10 a tagasi ühe purjus nolgi rallitamise tõttu paar tundi koomas ja kuigi oli asi päevselge (lisaks sündmuskohalt põgenemine) läks ka spekuleerimiseks, et hea poiss, väikse lapse isa, et ma vist ikka ise olin ka süüdi jne ja pärast allkirja võltsimine, et pääseks mulle kahju hüvitamisest jne.Joobes sõitmine on midagi sellist, mida tehakse täie teadmisega, pooldan täielikult null-tolerantsi. Väsimus, haigus (ka nohu võib loetud minutitega pea nii paksuks ajada, et sõiduvõime kaob nagu kevadine lumi), need on faktorid mida alahinnatakse ka kogenud juhtide poolt. Juhiloata sõitmine on vale, aga ... kas need mõned kuud, mis kutsikalubade lõppemiseni ja täisealiseks saamiseni olid jäänud, oleks midagi muutnud? Väga suure tõenäosusega ei oleks.
...Põhjendusi otsida toimunule... aga ta ju ei otsi põhjendusi? Vastupidi- ta isegi ei mäle kuidas vastassuunda sattus. Kihutamine- on see adekvaatse kinnituse leidnud? Halamine. Selle hala on ajakirjandus tema suust välja kiskunud... aga kas sul ei ole hetkekski tekkinud kahtlust, et 17 aastane laps (17 aastane tegelikult seda on!), kes on läbi õnnetuse tapnud inimesi, võib olla oma "halisemises" siiras? Või peaksime eelistama Värnikulaadset ülbitsemist?
Ei taha olla kellegi kaitsjaks või eestkostjaks, kuid valimatu malakavibutamine ja oma arvamuste dogmatiseerimine - eriti sedavõrd delikaatsel teemal, pole kindlasti õige.