15-01-2008, 22:32 PM
Kuna pärit olen tartumaalt, koolis käin aga Tallinnas, siis olen sunnitud sageli sõitma Tallinn- Tartu maanteed reedeti, startides tallinnast nii umbes 5 ajal. Varemalt, kui rekade liiklemine reedeti oli veel lubatud, oli liiklus kohati nii tihe, et õnnestus isegi maantee peal ummikus olla, kus edasiliikumis kiirus oli ca 10 km/h ja kasutama pidi esimest käiku. Piisas sellest, kui üksteise taga sõitis näiteks 2-3 rekat ja nende taga omakorda veel arglikum sõiduautojuht, kes möödasõita ei julgenud, tekkis kohe hiidpikk autode rivi. Teadupärast tekib rivis sõites pahatihti ohtlikke olukordi. Nüüd, kui veokitel reedeti Tallinn- Tartu maante keelatud, on olukord parem. Samas peavad nüüd rekad sõitma mööda piibe maanteed ja läbima paljusid asulaid- pole ka liiklusohutuse seisukohalt parim lahendus.
Seega on minu arvates kindlasti vaja 4 realist teed, mille läbilaskevõime on suurem kui 2 realisel. See, et 4 realisel teel hakkavad i osa autojuhte tundma ennast nagu autobahnil, on liikluskultuurituse viga. Ei sõideta ju ka 2 realisel kõiki kiiruspiiranguid jälgides.
Seega on minu arvates kindlasti vaja 4 realist teed, mille läbilaskevõime on suurem kui 2 realisel. See, et 4 realisel teel hakkavad i osa autojuhte tundma ennast nagu autobahnil, on liikluskultuurituse viga. Ei sõideta ju ka 2 realisel kõiki kiiruspiiranguid jälgides.