15-01-2008, 23:02 PM
pool Kirjutas:Piisas sellest, kui üksteise taga sõitis näiteks 2-3 rekat ja nende taga omakorda veel arglikum sõiduautojuht, kes möödasõita ei julgenud, tekkis kohe hiidpikk autode rivi. Teadupärast tekib rivis sõites pahatihti ohtlikke olukordi.Ma arvan, et ma tean, et järgneva arvamuse esindaja olen ilmselt mina üksi, aga ma ei jäta seda ka enda teada.
On üldtuntud tõde, et rekkadel on piiraja kuskil 83-85-90 kandis. Kuda kellelgi. Nüüd, lugupeetavad autojuhid, palun tehke igaüks kaheksanda klassi füüsika tunni jagu arvutusi ning leidke see "ülikallis" aeg, mis Te kaotate sõites näiteks 90-e asemel Tartusse kolonnis 80-ga. Ja siis mõelge, kas see saadud aeg on väärt seda tõmblemist, et hakata jadamisi liiklevatest rekkadest mööda pressima.
Lööge või maha, aga ma ei näe põhjust, miks ma oma sõidustiili peaks muutma. Olen tulnud näiteks Pärnust rekkade taga ~85-ga, ja minu taha jäi ka omakorda paar meest sõitma ning ei sügelenud sugugi. Loomulikult hoidsin hiiglaslikku pikivahet, et mõni kiirem taganttulija saaks mööda, kui tarvis.
PS: kes arvutada ei viitsi, siis 90 vs 80 - kaotatud aeg 15 minti (~12% sõiduajast) ning 80 vs 70 (arvestades näiteks asulaid) - kaotatud aeg 19 minti. Kui on aja peale jõudmine, siis on jah vahe, kas 15 minti varem või hiljem, aga kui sõidetakse tuttavale külla või koju või maale... Sööd ühe korra 5 minutit kiiremini ja lähed magama 10 minutit hiljem, ongi "kaotus" tasa tehtud. Aga see eest oled ilma oluliselt närve n***imata kohale jõudnud. Ja veel üks aspekt: palju suurema tõenäosusega OLED kohale jõudnud