15-01-2008, 23:04 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2008, 23:13 PM ja muutjaks oli valdo.)
manic Kirjutas:Tegin väikese tabeli ka:
http://www.eag.unicweb.ee/ewrattad-saaremaa1942.html
Trüki-/kirjavigu on marginimedes, võib-olla ka mõnes numbris. Kirjas on nii, nagu lehes oli, mõnel puhul ka õige variant juures. Lõpus kriipsuga on „margita“ rattad.
Päris huvitav läbilõige ühe maakonna ratastest. See ei ole muidugi kaugeltki universaalne terve Eesti kohta, piirkondlikud eripärad loevad palju – mis markidel üldse oli kohalik esindaja, kes neist oli parem ärimees jne.
Kindel liider on Dürkopp, väga levinud on ka Göricke ja ETK. Eesti ratastest on veel päris mitu Saart, aga Aret vist üldse mitte.
Huvitav, et selliseid „tugevaid tegijaid“ nagu Wanderer, Naumann, Brennabor ja Husqvarna on nii vähe. Kas oli esindaja nõrk või siis hind liiga kõrge.
See tabel on hindamatu väärtusega - oled jälle väärtusliku asja kokkupanemisega hakkama saanud!
Eriti koos raaminumbritega. Kinnitust sai minu hüpotees, et ETKd liikus palju, samuti ka sama tehase LUXi ja kohalikku REXi. Kõiki neid üsna mitmeid ka minu erakogus. Saart liikus aga vähe - minu erakogus vaid kaks raamijäänust ja sedagi pika otsimise peale. Ja ARE oli (eriti maapiirkondades) VÄGA haruldane... See vist juhus, et minu erakogus üks pea komplektne Are ja kahe rapped...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18