30-01-2008, 17:00 PM
kass Kirjutas:On olnud siin üritusi T-särkide, pusade, trussikute jms. automoto-foorumi teemaliste nipsasjade valmistamiseks endi ehtimise eesmärgil ja ühtekuuluvustunde tugevdamiseks jne...Miks mitte, kui näen näiteks Melliste laadal sellise märgiga härrasmeest kõndimas, siis tean kohe, et see on tõsine huviline, kuna pole paljuks pidanud kallist märki muretseda. Osta.ee oksjonil olen märganud üht ennesõjaaegset tekstiilist automoto märki. Kahjuks jäi see foto mul kopeerimata, aga võibolla mõnel kolleegil on vastav märk või selle foto. Märgi ajaloolise kujunduse võiks võtta eeskujuks ja valmistada näiteks Tavasti juures mingi koguse melhiorist hõbedast või messingust märke -kuidas kokkuleppele jõutakse. Märk võiks pintsakule, nokkmütsile või tagile kinnituda mutriga-nagu veneaegsed rombikujulised kõrgkoolimärgid- oleks kindlalt paigas ja ei kaoks kuhugi.
Muidugi on see olnud organiseerijatele paras peavalu ja vb. näit. lg. Svensonil praegugi kummutilaekad AM-särke täis ja jätkub kuni pensionini neid kanda...
Aga kas poleks aeg valmistada MÄRK, ilus kuumemail, soovitavalt kullast või plaatina-rühma elementidest. Selline ilus märk, mille ma saaksin kinnitada oma koolilõpu halli ülikonna reväärile mõnel pidulikul juhul, näit. 60-ndal juubelil. Või siis 8-, 12- , võimisiganes-nurkse mütsi ette või nahkjaki rinnale NSU-märgi kõrvale. Märgid koos nimelise tunnistusega, et märgikogujatel oleks tulevikus huvitavam neid koguda.
Et jälle ehk üks teema kus kõik võiksid kaasa kirjutada ja lugeda, nagu näti. bussiloendamine , sääreväristaja ja druþba ristamine ...
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.