07-02-2008, 21:37 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 07-02-2008, 21:38 PM ja muutjaks oli Timm.)
miilits Kirjutas:Pilte mul võtta pole, kuid üht-teist olen näinud ja katsunud:
- kunagi kasutati T-54 sõnnikulaadurina koppa, milline tõstis üle traktori ja sealjuures ka üle kabiini põllurammu, eks ise kujutate ette kui puhas ning "lõhnav" see masin siis välja nägi;
- muljet avaldas väike kopp Türi lillelaadal, milline kujutas endast popcat-i ja kopajuht jalutas nagu aiakäruga ringi, sellise kopaga mahub ka tavalisest ukseaugust sisse-välja käima;
- -AsjaPulk- piltidelt nähtud ekskavaator EO-3311G on sarnane vene sõjaväe insenervägedes kasutusel olnud EO-40 (mälu võib ka margi suhtes petta ), milline asus Kraz autol. Sellisega olen ka ise harjutamise mõttes pidanud mulda tõstma, igastahes juhiti trosside vintse ühe kangi abil ja jalgade all olid piduripedaalid, kui õigel ajal jätsid piduritele vajutamata, siis tuli see kopp täie lauluga vastu maad, trossid olid plokkidelt maas ja segamini ning tühja tööd jätkus kauemaks.
Nii, kuna praegu uurin kaabelekskavaatorite kohta infot( ja olen ise ka juba töökorras mudeli valmistanud), siis uurisin välja, et KrAZi baasil on E-305 tüüpi ekskavaatorid. EO-40 kohta pole mul midagi kosta.
KrAZ E-305
PS: hr. Miilitsa jutt on tsiteeritud teemast "Ekskavaatorid ja fronttaallaadurid".