04-03-2008, 11:28 AM
Ise küsin ise vastan jah Vaatasin uuesti üle ja kakkusin kõik laiali ning leidsin ühe vana katkise dioodi ning üks oli jah teisesuunaline seega praegu ma saan plussi õigetest dioodidest aga miinuse jaoks oleks vaja 3 teistpidist dioodi sellise mehaanilise liitmise korral nagu mul on või pean need kolm praegust füüsiliselt teistpidi keerama ja uuesti ühendama lihtsalt praegune "miinus" tuleb siis nii et suurte mähiste teised otsad on kõik kolm omavahel kokku ühendatud ja seda otsa ma kasutangi seda nn söepulga otsa maandusena (üks targem ütles et kui mähised kuumaks ei lähe jne siis ei tohiks hullu olla?). paispooli pole üldse vahel seega ja sinna dioodsilla miinusesse tuleb täpselt sama asi järelikult nagu plussigi mul dioodsillast. Selle kompoti saaks ju toimima nii, et kolmel vean juhtmed teistpidi külge st et siis mähiseots ühele klemmikülge ja teisele lisajuhtmega siis vindi külge ja ühtede vindist saan plussi nagu praegu ja siis teise klemmist saan miinuse? Kolmel ühendan vindid kokku saan plussi ja siis teisel kolmel ühendan klemmid kokku saan miinuse? Uusi dioode pean otsima hakkama kah muidugi aga senikaua saan ju niimoodi ka hakkama? Igatahes suur tänu praktikule skeemi eest nüüd on vähemalt põhimõte selge.