27-03-2008, 23:29 PM
valdo Kirjutas:Seda ma materjali koostist ning karteri kuju arvestades täiesti usun, aga siiski austusest juba üsna harvaesinevate uunikumide vastu jätaksin nii vanad asjad (eriti muldvalu-D4) "ümbermudimisest" puutumata
Tegu ei ole nii imeharuldaste asjadega midagi. Kuna näiteks mina ei taha võita mängus "kellel on surres kõige rohkem asju" ja endale on kahest korras mootorist (millest üks masinal ja teine jalgratta abimootorikomplektina riiulis) ja paarist tagavara karter/väntvõll/kolb/karpa komplektist küll, olen viimase aasta-kahega laiali jaganud umbes viied selliste mootorite jäänused.
Ka see kuu toimunud garaazimüügil vahetas enamvähem sümboolse hinna eest üks normaalses korras abimootorikomplekt omanikku ja karteripooli läks ringlusse päris mitu paari.
See, kas iga asi peab olema säilitatud vaid tehaseoriginaalina, on täiesti suhtumise küsimus. Eks ümbermuditud on kõiki sõidukeid oma käe järgi niikaua, kui neid on üldse toodetud ja minu jaoks on leidlik või üliabsurdne lahendus, mis mõne asja kodusel teel parendamiseks on ette võetud, täpselt samasugune väärtus, kui säilinud masstoodangu isend, olgu see siis raske aja tõttu üles näidatud inimliku leidlikuse, ülihea käsitööoskuse või inimliku lolluse näitena.