16-07-2008, 23:43 PM
EdR Kirjutas:Regardman Kirjutas:EdR Kirjutas:Keegi peaks ikka vähemalt ühte kollast 260-t taastama. Jutt käib nendest kahest kollastest,mis Tartus bussipargis paari aasta eest seisid.Siis Sa eksid 100%-liselt.
Kuhu need sealt siis kadusid? Pidid ju ühe aktivisti hoovis olema nii et võib arvata taastamisest kunagi tulevikus.
Miks mina sellest midagi ei tea? Vastus: Keegi ei räägi midagi,kõik miskipärast salatsevad! Mis toimub???
Mina näiteks ei tea Tartus säilitatavatest kollastest 260-test midagi... Küll peaks Tartus olema Ikarus 256 koos paari Luxi, kahe Tarbusi viimase LAZi ja PAZiga, aasta eest olid kindlasti. Viimast seisu raske ligipääsu tõttu ei tea.
Aga kui rääkida Ikarus 260 taastamisest, siis lööb pähe aastatetagune näitus "Omnibus". Ikarused lõpetasid Tartus 2001. aasta oktoobris. 2002. a. augustis oli viimase Connexi Ikarus 260 oksjon, kus ainsa pakkujana sai selle 2100 krooniga Connexi juht Uno Ainsoo. Vast leidis see ka kasutust, nagu uus omanik lubas, et sellega saaks võistlustel käia Alatskivi valla sportlased. Kuid mina nägin seda seismas rohkem Connexi platsil. Connexi Tartust lahkudes leidis see Ikarus kahetsusväärse lõpu teatud metallikokkuostus Tartu lähedal, kus sellel minu külastuspäeval olid istmed veel sees, kuid aknad puruks pekstud ja üht-teist näpatud. Selline vaatepilt tekitas tookord küll ainult viha ja nõutust... Nii lahkus Tartu tõenäoliselt viimane Ikarus 260. Enamik koondati 2001. a. üksteise kõrvale ja müüdi maha.