31-07-2008, 23:45 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-08-2008, 00:05 AM ja muutjaks oli Jesper.)
dad Kirjutas:Jesper Kirjutas:Vaadake kola.just.ee pealt näiteks lahendit 1-04-152/2 , on üpris sarnane sündmus ja karistus.
Tundub et hulgi saab soodsamalt ...
Dad.
No jah ma pigem mõtlesin lihtsalt seda, et ajakirjanduses avaldatud otsuse detailide järgi vaadates ei ole selline karistus (surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest tingimisi) midagi ennekuulmatult leebet. Karistuste üleüldine leebus või karmus ei ole ju vist siiski kohtusüsteemi rida, vaid poliitikute, vähemalt nii palju kui mina aru saan.
See ei tähenda nüüd et ma peaksin seda karistust õiglaseks või ebaõiglaseks, ajakirjanduses avaldatud kolme rea põhjal on raske mingit arvamust kujundada.
Ja kui nüüd hetkeks kõrvale jätta see "arutelu" teemal mõrv või mitte mõrv, siis minuarust kõige kurvem on see, et sellest jutumist ei võta keegi nagunii õppust, pandagu see tüüp kasvõi kümneks aastaks kinni. Sõidetakse edasi nende piiratutega üksi, sõidetakse ka üldse ilma lubadeta ja kõigis muudes võimalikes konfiguratsioonides. Ma küll mäletan hästi, kuidas ma lugesin oma piimakateni päevi, aga retrospektiivis ei ole 16 aastat kindlasti õige aeg lubade kätte andmiseks, 18 on ka nii ja naa, mõnedel on selleks ajaks aru peas ja mõnedel mitte. Kui ikka on vaja "meest mängida", siis antakse ka lapatsit nii nagu tuleb, ja kui keegi ette jääb siis on see kõigi ülejäänute jaoks statistika, mitte mingi hoiatav eeskuju, sest "ma ju oskan, minuga ei juhtu, ega ma mingi selline idikas pole".