04-11-2008, 12:55 PM
Jesper Kirjutas:pppp Kirjutas:Ei ole jah.Jesper Kirjutas:kus õpid nii kiiresti kui sobiv tundub.
Kas seda reeglit, et peale 2-kordset nominaalaega hakkavad varasemad saavutused "ära kustuma", kah enam pole?
Mis puudutab ülikoolisüsteemi kohta käivat kriitikat, siis selle tegemiseks on korrektne koht valimiskastide juures. Ma leian, et oma raha eest võin ma osta sellist haridusteenust ja sellises mahus, nagu ma ise tahan.
Väga vale arvamus! Mis need valimiskastid siia puutuvad.
Haridusest paraku suurem osa hädasid algavad (või lõpevad). Oli ju eesti suhtelise edu taga tugev nõukogude haridussüsteem.
See pole pelgalt probleem, et mõni debiilik endale diplomi ostab, ülikoolide muutumine mitteteadmiste keskusteks on üldist elukeskkonda demoraliseeriv nähe. Vähe sellest, et igalt poolt meid saastaga pommitatakse, toodame ise paska (liislassid, karolamadised, anusaagimid, tõehetked jne). Lisaks hävitame ka omamaise hariduse.
Haridussüsteemi hävitamine ning reaalalade asendamine humanitaarjuraga on ka Lääne huvides, eesti konkurentsivõime langeb.
Idaokupant oli palju heldem. Vaadake kasvõi nõukaaegseid keskkooli füüsikaõpikuid. Praegused kõlbavad paremal juhul debiilikute kooli.
Samas pole viimasel ajal ka haridusministritega vedanud. Savipätsi võimutsemise ajal asendati väga võimekas Kreitzberg hilpharakaga, praegune isamaalasest tasandusklassi õpilane on ka allpool igasugust arvestust. Loodetavasti võidab mõistus ja tulevikus kõrgkoolide arv ei ületa kümmet ning üliõpilaste arv kahaneb kümme korda. Tööandajad pelgavad praegu nagu tuld pretensioonikaid kassiülikooli paprega liputajaid.
Tööjõuturg on tasakaalust väljas, pirgitõigemeelid teevad püüne pääl koledat häält, aga pole, kes tänaval konisid korjaks.
Teatud asjade juures turg ei reguleeri või reguleerib valesti, see on nii ka haridussüsteemis, see on ka praegu selgelt näha panganduses, kus pangad käsi pikalt väljas riigilt raha manguvad. Smitistid ja fridmanistid võiksid maa pääle tulla.
Eesti häda ongi selles, et laaritaolised kanaajud on rakendanud ameerikalikku vabaturupoliitikat, mis aga eestisugusele amööbile ei sobi.
Praeguse ajuinvaliidi nööridega püstihoidmine kiirendab agooniat (meenutame kasvõi