03-12-2008, 00:08 AM
Väravamehaanik Kirjutas:Pigem oleks mõistlik, kui inimesed oma projekte avalikult näitaksid teistele huvilistele. Hetkel pole midagi parata, aga omanik, keda me kahjuks ei tunne, küsib päris kindlasti vanatehnika harrastajate käest: "ega keegi sellist DKW-d hetkel ei restaureeri?" Ja üsna raske on mõnel jummala juhuslikul DKW ausal restaureerijal tõestada, et tema selle taga ei ole.
Ehk on taga minu loll mõtlemine, kuid selle tõttu enamik asju ka kaduma läheb. Kui see masin oleks tõesti olnud 10 luku taga ning teada vaid omanikul ei oleks seda ka ära veetud. Isiklikult näen just, et masinat näidati "vanaraua haigetele" kes ka ämma püksinööbid maha müüksid kuusakoskile.
Loomulikult omaniku poolt tehtud näiteks hea pildiseeria aitab hiljem tuvastada, et kas mingil X kodanikul on tema masin.
Kuid kas eelnevalt peab tegema ekskursioone enda maa valdustel - seda ma veidi kahtlen. Sest oleme ausad uunikumidega tegelejate seltskonnas liigub ka vanaraua kokkuostu tegelasi. Ja vaevalt kõigil hea südametunnistus on teise vara mitte puutuda. Eriti veel kohas, kus on vähe liiklust ja ei elata.
Tänapäeval Eestis viiakse garaazil uksehinged ka eest minema, et vaid pudelikest saaks.
Vabandan, kuid ma ei ole nii suur avaliku näituste pooldaja.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.