13-12-2008, 21:27 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-12-2008, 21:31 PM ja muutjaks oli stihl.)
Ranno Kirjutas:Võibolla leidub mõni lihtsameelne kes on õnnelik kui laager vahetatakse garantiiajal tasuta. Minu jaoks tähendab see hoobilt auto kvaliteedi ja väärtuse langust. Ka juttude põhjal. Järgmine kord ma sellist autot enam ei osta.
Pullikaka. Sinu autod saavad siis olla ainult kusagilt laost leitud ja tuttuued MB 123 ja 124, Volvo 740 ja 850, E21 bemm, 8-90ndate Corollad ja vblla veel mõni.
Tänapäeval müüdavatest pole siis midagi võtta, usu mind, ma olen autoesinduses aastaid töötanud...

Äärmisel juhul pääseb mõni üksik Corolla või Mazda 3 läbi 100 tuhande km ilma remondita, viimasel vahetati tagasilla puksid (krdi Fordi veermik ju!) kõikidel, ilma et oleks isegi omanikule öeldud, hoolduse käigus garantiikorras ära...
Sakslastest pole üldse mõtet rääkida, ameeriklastest ka mitte.
xyzwt Kirjutas:kui igalpool sama hulluks läheb, nagu selle 11 tuhadelise Vito laagriga on, siis hakatakse autofoorumitesse tasuta üles panema cnc-freespingi g-koodi juppe, mis freesivad rummu kuju välja.
Usu mind, asi on juba ammu väga hull. Ja paljud tänapäeva euroinimnestest peale Sinu, muidugi, üldse teavad, mis on treipink. Mingi õline asjandus kusagil töökojas....
Ok, aga mida sa hakkad peale VAG-poolt laialt kasutatava tuledeploki elektroonikaga, mis loeb tulede lülitamise arvu ja mingi x summa saamisel hävitab ennast ise, s.o. põleb lihtsalt läbi. (xenonitega A4, A6 jne)
Diileri diagnoos - uus plokk (5500,- eek) ja asi korras.
Nutad ja ostad...

supp Kirjutas:krt, päris hulle vendi ikka leidub, kes isegi hammasrihma rullikutel laagreid vahetavad, teadmiseks siis, et osadel uuematel diislitel ei tohi isegi rihma peale orig või gates-i kasutatda (tõmbab puruks) ,
Ma ka selline hull. Pole ju midagi keerulist, pressi all lased vana välja ja liimid uue laagri tagasi, kui on plastrull.
Metallrulli puurid lihtsalt pooleks ja pärast needid kokku - eriti, kui selle küljes on veel mingi a`la 5k maksev silikoonpinguti...

Loomulikult, saab sellist asja ainult omale teha.
Aga üldiselt, muidgi, selle nö ratsimisega läheb üha kitsamaks ja kitsamaks - meestel (loe autotootjad) on nii rasked ajad, et lausa majatäied (loe linnakutäied - minge saksamaale vaatama, kui ei usu..) kõrgeltkoolitatud valgete särkide ja lipsudega insenere töötavad selle nimel, et sa EI SAAKS midagi oma peaga mõelda ja ikka raha tootjale ära tooks...