20-01-2009, 15:25 PM
Ishijupp Kirjutas:Kisub küll räigelt OT-ks, aga Al oksiidikiht on üsna vastupidav ja hapukapsad ja õunamahl suudavad halvemal juhul poti ära määrida (keergelt söövitada), oluliste kahjude tekkimiseks peab ikka päris pikalt neid keetma, noh, nii paarkümmend aastat
Muide- Al oksiidikihti on võimalik lihtsate vahenditega sellisel moel kahjustada, et reaktsioon veega muutub võimalikuks ning Al tükk oksüdeerub ka välisõhu toimel "kapsaks", st oksüdeerub jäägitult. Piisab kas tilgast elavhõbeda soola lahusest või detaili kastmisest elavhõbedasse. NB! LAPSED, ÄRGE PROOVIGE SEDA JÄRELE TEHA! ELAVHÕBEDA AURUD ON ÄÄRMISELT OHTLIKUD JA KROONILISE MÜRGITUSE KORRAL PÕHJUSTAVAD MH NÕDRAMEELSUST
Silmas saigi peetud just kahju toiduainetele ja selle tarbijale, mitte potile
Liigne alumiinium pidavat mõjuma halvasti ka meeste "väntmehhanismile"