varuosade ostu-müügi alane küsitlus

1. Uunikume - loomulikult ise, v.a. eritööd, mis vajavad kallist sisseseadet (kroomimine, kolbide valamine, treimine, hoonimine jms). Igapäevasõidukit - ei. Õigemini ülipisikeste eranditega (tulepirni vahetus nt).

2. Kus sa remondid? Uunikume restaureerin oma põlve otsas tehtud improviseeritud töökojas, tellitavad eritööd (vt p. 1) lasen teha uunikumlaste seas lugupeetud ja tuntud kodanike poolt. Igapäevasõidukit lasen hooldada firmaesinduses.

3. Vahel. Pigem on määravaks kvaliteet nii uunikumide kui igapäevasõiduki juures.

4. Igapäevasõidukit lasen teha firmateeninduses ja jätan varuosavaliku nende otsustada. Uunikumide korral hea kui üldse mõnda detaili leiab (ja mõnda olen otsinud 10 ja enam aastat ja ikka ei leia).

5. Hind ei ole siin määrav. Pigem see, milline on eri detailide kvaliteedi ja hinna suhe.

6. Uunikumidele - kõiki võimalikke ja võimatuid kanaleid kasutades (isiklikud tutvused, vanatehnikalaadad Eestis, Lätis, Saksamaal, Soomes, Poolas, eBay, AMF, Soov, KB jms jms). Mõnda asja ei leia aga mitte kusagilt enam kui 10 aasta jooksul (nt ÖWA kütusepaaki). Igapäevasõidukil jätan selle firmateeninduse hooleks.

7. Uunikumide korral see, et mõne spetsiifilise asja siiski aegajal ka leiab.

8. Mõnda asja näib, et lihtsalt mitte kusagil ei ole ja mitte keegi ei paku (nt ÖWA kütusepaak).

9. Tihti igatsen, et mul võiks Saksas vaheladu olla, kellele saaksin lasta siitsealt oksjonitelt siseriiklikult juppe saata + arveldamisvõimalus Saksa sees. Ja siis sellel kolahunnikul kord aastas järele käia. Kui praegu tahad nt eBayst miskit pisitühist jalgrattaosa Saksast osta, läheb tohutu lisaraha rahvusvahelise pangaülekande peale + rahvusvahelise saadetise peale... On olnud mul juhuseid, kus olen Eestis olles miski pisi(jalgratta)jubina eest käinud raha välja 5 korda (loe: VIIS KORDA) rohkem, kui oleksin selle saanud kätte Saksamaal otse käest-kätte.

10. Vt p. 9.

11. Vt p. 6.

12. Liigsed (uunikumi)jupid jagan/kingin tavaliselt tuttavatele. Või vahetan mingi sellise asja vastu, mille vastu mina huvi tunnen ja tuttav mitte. Raha eest müük läheb käiku alles siis, kui esimesed kaks varianti ei toimi, praktikas väga harva.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas
varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: svenson - 21-01-2009, 16:45 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: kris282 - 21-01-2009, 16:58 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: ats97 - 21-01-2009, 17:06 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: svenson - 21-01-2009, 17:33 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: MANKS - 21-01-2009, 17:54 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: unicman - 21-01-2009, 17:56 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: nustu826 - 21-01-2009, 18:07 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: siimik - 21-01-2009, 19:39 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: TeeTL - 21-01-2009, 20:16 PM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: valdo - 22-01-2009, 00:43 AM
RE: varuosade ostu-müügi alane küsitlus - Autor: velts - 22-01-2009, 01:58 AM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne