22-01-2009, 00:55 AM
Potsataja103 Kirjutas:Aga äkki keegi ikkagi küsiks autorikaitsja enda käest (elu ei saa ju nii lihtne olla).
Lugupidamisega: Potsataja103 (endine muusik).
aga on

kinnisel üritusel laula mida tahad! ja siin ei ole vahet, kas osaleb 3 või 300 inimest. ma tean, olen üle 10 aasta nende asjadega tegelenud

nu näiteks teen suguvõsa kokkutuleku enda juures kodus, tuleb 259 inimest, mõni taadu on akordioniga ja laulame Saaremaa valssi loomulikult - kahjuks või õnneks ei pea me selle eest kellelegi miskit maksma. ja pärast võin selle juutuubi ka üles riputada.
teine teema on näiteks ööklubides, kõrtsides ja misiganes avalikes meelelahutuskohtades jne. seal on autorikaitse tasud makstud (aastamaks suht tühine summa tegelikult) ning seetõttu ei pea klient, kes seal pidutseb, tantsib või söögi kõrvale muusikat kuulab, eraldi autorikaitse tasusid maksma. klubid-pubid peavad vaid olema valmis kontrolliks, et nad ei lase oma mussi piraatidelt ega läpakasse suvalt tõmmatud muusikat, siis on jama majas. samuti sai DJ-dega kõikidega tehtud lepingud, et mängivad ainult originaale, sest kui kontroll tuleb ja leiab DJ plaadikoffrist piraadi, siis vastutus läheb klubilt-pubilt DJ peale. ma pole kunagi ühtegi kontrolli muidugist näinud...
ahh ma jäin vist lobisema, anteeksi!
Lind on ka inime
_____
Lincoln Town Car 1997
Ford Ranchero 1977
GAZ Kuban 1991
Mazda 323 1981 (USA variant)
VW New Beetle 2000