Teedest, ehitistest ja sildadest

PETSS Kirjutas:Küsiks edasi kui tohib? Laewastiku tänava elamud.Tunduvad olevat 40-lõpu 50 aastate alguse ehitised.Aga ehk siiski wanemad?Ei tahaks uskuda ,et eelmise wabariigi ajal seal waid talumajad.Eriti kui arwestada natuke kaugemal asuvat Sirbi tänawa maju.

Selle tänavaga olen päris lähedalt kokku puutunud, natuke aega isegi elasin seal Wink Minu teada need majad ehitati 1949-50 sadamatööliste elamuteks, planeeriti kohe terve kvartal, keskel oli/on miski pargi moodi asi. Korterid on üsna huvitavad (ma olen mitmes sees käinud ja eeldatavasti on nad kõik ühesugused), sellised ühiskorteri tüüpi, pikk esik ja sealt uksed tubadesse, läbikäidavaid tube pole. Vannituba pole ja köök on kohutavalt pisike, umbes nagu hruðtðovka tüüpi paneelmajades, 4-5 ruutmeetrit. Seinad on paksud ja laed kõrged, varem võis seal korterites leida ka 50 aastate ümaraid raudahjusid ja muud selleaegset kraami. Praeguseks on kardetavasti enamus välja visatud, kuigi mine tea, seal elab palju sellist rahvast, kellel ei pruugi remondiks raha olla või kes lihtsalt nostalgia mõttes on näiteks vana ahju alles jätnud.
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne