26-02-2009, 12:31 PM
stihl Kirjutas:Alwaro Kirjutas:Idee alge on selles, et 1-2 ralli pärast aastas ei hakka vast enamus omale uunikume koju tassima ja/või seda aastaringselt hoiustama/putitama
Jumal tänatud, et ei hakka. Kel seda jama veel vaja oleks...?
Ma siiani olen ikka arvanud, et jube hea, et enamus uunikume ei tassi...(Kuigi Väravamehaanik siin vahest räägib, et see juba on Eestis trend, kui Sul on uue nahksisu ja värske värviga 6-70ndate peresedaan ette näidata..., mul, kahjuks, üks on...)
Teine asi on see, et uunikume peaks koju tassima ikka armastusest nende vastu, mitte rallihuvi pärast...
Ralli (ja ka muud üritused) on lisaboonus raske tehtud töö eest.
Kes, aga, kaasaegse autoga kiireltsõita tahab, sel ju võimalusi niigi mustmiljon...igasugu cuppe ja etappe toimub pea igal nädalavahetusel.
Katsun täpsustada oma "tassimise" mõtet. Eelkõige pidasin silmas tehnikat mida võiks tuua Rootsist/Soomest millel siinmaal oleks ehk suurem harulduse maik, kuivõrd 100% originaali hõng. Ja mis puudutab nendega rallitamist, siis (nagu esmapostituses kirjas) kogu rõhk on Fun üritusel, mitte silm-ruudus-rahvaralli või millegil hullemal. Isiklikult mulle tundub, et seesugused üritused (mis on tehtud osalejatele) on siinsele rahvale rohkem mokkamööda, kui kogunemised "külalaatadel".
Näiteks eelmise Suursõidu läbisin Corvairiga ning hoolimata sellest, et see ei ole tänases mõttes just parima juhitavusega nautisin mina igaljuhul rohkem sõidupoolt, kui erinevatel platsidel istumist.
Kogu mu ralli-mõte ongi selles, et vanakesed väärivad nendega sõitmist, mitte kuuris hoidmist. Loomulikult ei pea ma siin silmas, et kõik muuseumi eksponaadid peaks külavahe teid uhama. Seal kusagil on ikka piir, aga selle piiri asukoha üle ma vaielda ei tahaks. Igaljuhul minu sügav kummardus Sulle Stihl, et võtsid vaevaks oma jõuvankriga Talverallil osaleda.