16-03-2009, 12:14 PM
5000-dega (kroonides siis ikka) müüdi EW ajast seisnud traktorit, lahtivõetud, konserveeritud. Üldiselt meeletut tunglemist ei olnud. Vanatraktorifanatte tundub üldse vähe olevat nii siin kui sealpool kunagist raudset eesriiet. F-i puhul hakkab kindlasti hinda määrama ka see, et kas sul originaal bobiinidega süütesüsteem on olemas ja töökorras? Kui rinnakaan on ära rikutud (originaali mõttes) ja ketiga magneeto pandud siis see on juba suur miinus. Teine asi mis mul küsimusi tekitas on see, et kas traktor vajab ainult karburaatori puhastamist ja küünalde vahetust, et tuli sisse saada? Kui ei siis ma võin garanteerida, et ka natukest kasu sa sealt ei saa (võtan ette nimekirja mis mu enda mootoris on tehtud: Blokk hülsitud ja puuritud, uued kolvid ostetud, uued rõngad, uus kaanetihend, kaane sirgeks freesimine, klapid tehtud- osad ka uued, vaja on veel mingi aeg ka kindlasti valada uued laagrid kepsudesse ja raamidesse ja see on alles algus ja see ei olnud kõige odavam algus. Muidugi võiks nüüd pikalt mõtiskleda kuipalju mingi asja eest on odav või kallis hind.
Mõnda aega tagasi oli läänes üks N ja üks F müügis, suht normaalselt (loe komplektselt) säilinud, väidetavalt töökorras, kuid välimuse poolest rääbakad (kooruv värv jne.) need ei läinud minu meelest ära ka mitme pakkumisperioodiga. Alghinnad olid 15- 20 kilo kanti. Kui sinna kõrvale panna nüüd Eesti traktor mis näeb samasugune välja aga on ilmselt oluliselt "korvim" siis... võid ise arvata mis seis müügiga jääb.
Minu soovitus on, et kui aega ja tahtmist ehitada on siis ehita see ikka endale. See on tõesti ammu leierdatud jutt uunikumide müügist ja ehitamisest müügi jaoks aga noh. Ja pane pilte sellest traktorist, las ilmarahvas kah kaeb seda F-i
Mõnda aega tagasi oli läänes üks N ja üks F müügis, suht normaalselt (loe komplektselt) säilinud, väidetavalt töökorras, kuid välimuse poolest rääbakad (kooruv värv jne.) need ei läinud minu meelest ära ka mitme pakkumisperioodiga. Alghinnad olid 15- 20 kilo kanti. Kui sinna kõrvale panna nüüd Eesti traktor mis näeb samasugune välja aga on ilmselt oluliselt "korvim" siis... võid ise arvata mis seis müügiga jääb.
Minu soovitus on, et kui aega ja tahtmist ehitada on siis ehita see ikka endale. See on tõesti ammu leierdatud jutt uunikumide müügist ja ehitamisest müügi jaoks aga noh. Ja pane pilte sellest traktorist, las ilmarahvas kah kaeb seda F-i