11-04-2009, 21:33 PM
(11-04-2009, 20:29 PM)gruppen Kirjutas: Nii, Monarki raaminumber on 715311. Asus keskjooksu all.
Kui aega saan "piinan" rootslasi. Ma olen kirjavahetuses olnud mitmete rootsi vanarattaharrastajatega ja saanud sealt igasuguseid andmeid. Küllap identifitseerime koos ka selle raaminumbri aastaarvu.
(11-04-2009, 20:29 PM)gruppen Kirjutas: Raamisilt puudu. Tagantporitiival punane ohukolmnurk? peale maalitud(tehases) ja tehase embleem-pilt (loetamatu),
Silt tõenäoliselt Monakile tüüpiline ülespoole tipuga kolmnurk, mille alanurgad veidi lõigatud. Porilaud ka tüüpiline.
Vt http://www.cykelhistoriska.se/pic/cyklar...rger45.jpg
(kuigi see pilt on 1945. aasta Monarkite nomenklatuurist, oli 1930ndate lõpp umbes sarnane, v.a. helkur).
(11-04-2009, 20:29 PM)gruppen Kirjutas: ees raamitorudel olevad kuningakroonid on sisse pressitud ja mitte peale maalitud - oli omatmoodi üllatus.
Ära üllatu. Kõikidel 1930-60ndate Rootsi ratastel olid figuraalsete otstega välismuhvid - peale Monarki veel Husqvarnal, Vegal, Swalanil, Kraftingul, Wiklundil, Crescendil, Hermesel jt. Kõigil muide erinevad. Tõin siin lihtsalt nimekirja neist ratastest, mis minu erakogus esindet.
Monarki korral vt sedasama pilti, millele ennist viitasin.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18