21-04-2009, 12:13 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-04-2009, 12:18 PM ja muutjaks oli valdo.)
(21-04-2009, 11:38 AM)virgor Kirjutas: kogun vanaaegseid jalgrattaid ja nende jäänuseid/osi suvalises seisus
hetkel on mu erakogus neid kokku ligi 200 (koos abimootoriga isenditega)
Ma olen jalgrattavaldkonnaga tegelenud viimased 25 aastat. Julgen eeldada, et mul peaks olema Baltimaade üks suurimaid kogusid (Lätis asuva Janise kogu kõrval), mis katab üsna korralikult ajavahemikku 1900-1990... Minu erakogu ei ole mulle rikastumise ja äritegemise allikaks, pigem vastupidi - selle eesmärk on säilitada ja jäädvustada kogutu tehnikaajaloo jaoks ning olen selle alla pannud lugamtu hulga oma eravahendeid.
Jah, sellise alateksti asemel peaks olema mul link eramuuseumile, nagu Urmasel on või nagu Hindrek on oma aidas teinud. Aga... füüsilise muuseumi loomiseks, mis võimaldaks kõike kogutut ka eksponeerida, oleks vaja nii keskeltläbi mõned miljonid raha, mida mul hetkel ei ole. Virtuaalmuuseum on plaanis, aga see eeldab terve minu erakogu korralikku ülepildistamist, tekstide ja veebilehe tegemist. See töö on mul osalt tehtud, aga senini kahjuks pooleli...
Luban, et muudan oma alateksti kohe, kui olen oma virtuaalmuuseumiga valmis saanud.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18