23-04-2009, 10:53 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 23-04-2009, 10:56 AM ja muutjaks oli Jesper.)
(22-04-2009, 14:44 PM)koguja Kirjutas: Veebikummardajad kinnitavad, et Eestis on ligemale 800 000 interneti kasutajat. Kas inimene, kes kord kuus oma pangakonto jääki interneti vahendusel vaatab, on ikka veebikasutaja selle sõna tegelikus tähenduses?
Veebikasutajate üldarv ei ole tähtis, vaid oluline on "vaatajaminut", ehk siis kui üks inimene käib päev läbi veebis ringi siis ta on reklaamitarbijana oluliselt väärtuslikum kui see, kes ainult kontojääki vaatab. See on umbes sama nagu telekas, et kui ma näiteks vaatan ainult uudiseid siis kodukesetlinna vaatajanumber sellest ei kasva, selle saatesarja tootjate jaoks pole mind olemas. Aga telekavaataja justkui ikka olen?
Kuna väga laiadele massidele on seda raske seletada, siis pannakse mingid ümmargused numbrid lehte, tegelikult keegi neid kasutajaid sedasi ei loe, loetakse veebilehtede külastusi.
(22-04-2009, 14:44 PM)koguja Kirjutas: See pole lugejate armee, saati siis veel maksujõuline reklaamitarbija.Ära muretse, veebimehed muudkui õpivad, hetkeseisuga on Internetis tehtava reklaami maht suurem kui ajakirjade oma (vastavalt 11% ja 10% kogumahust), ajalehtedeni (36%) on veel natuke minna, aga näiteks Ekspressi lahti lüües ma ei kahtle et see eesmärk on paari aasta jooksul tehtav.
Veebimehed peavad kõigepealt reklaamimüümise selgeks õppima, alles siis saavd nad paberväljaannetega rinda pistma hakata.
http://emor.ee/arhiiv.html?id=1988
Mitte et mul midagi paberi vastu oleks, aga religioosne "paberikummardamine" pole ka nüüd päris õige asi, sedasi jääb ju areng kinni. Mõlema jaoks on ruumi.