03-06-2009, 13:01 PM
(02-06-2009, 22:45 PM)hulgus Kirjutas:(02-06-2009, 17:17 PM)Ishijupp Kirjutas:Ehk oli see Hr. PlyVal64 poolt natuke otsekoheselt välja öeldud, aga mõte on õige.(02-06-2009, 16:11 PM)PlyVal64 Kirjutas: Tõsised soss-sepad on ikka koos. ... siis peaks natuke raha (lisaks mõistusele) ka olema. Mina ei taha, et igasuguseid sitatükke a'la "peedistpesumasinatrummel" taevast hakkaks alla sadama... Las lind lendab, see vähemalt ei kuku surnuna pähe.Paar lõvishokolaadi sai söödud liiast?
Ehitust tasuks alustada teadmisega, et kõik lendavad aparaadid, mis on suuremad kui n ühikut, peavad olema registreeritud lennuametis, läbima lennukõlbulikkuse testid, läbima iga aastase tehnoülevaatuse ja olema muidu ontlikud.
Ma olengi otsekohene ja lolle väga ei salli, mis teha?
Kurat, kuigi paate valmistavad PALJUD ise, siis vaid üksikud teevad ISE paadimootori (mõnest autopajast sisemootori) ja ma ei ole veel Eestis kohanud OMAtehtud päravurri! Miks? Sest see on isegi õppinud insenerile paras väljakutse rääkimata soss-seppadest / iseehitajatest. Üks selline ehitus on käsil aga see seisneb tehase mootorijala otsa 4-takt niidukimootori paigaldamises, et saada madala kiirusega trollingupada.
Ja siis tulevad tegelased, kes tahavad LENNUKILE ise mootorit ehitada??? Või üldse mõtlevad sellele, pealkirjastades teema vastavalt. Ma saaks veel kuidagi aru, kui tahetakse ise propeller teha, see on täiesti võimalik ja loomulik tegevus, mida maailmas isegi päris palju viljeletakse. Sama, nagu võistluspaatide vindid viilitakse ise välja, maailma parim selle ala mees on ju vanameister Lembit Aaslav-Kaasik. Aga isegi nemad ei ehita maailmameistri mootoreid ise, ikka tehasepajad, mis siis "ää viilitakse" Ka Rotaxi omad on kasutusel.
Tegelikult soovitaks kõigil lennukiehitajatel algatuseks minna kas Kvissentali või Harkujärvele ja valmis ehitada maailma ühtede parimate meeste käe all võistlus-hüdroplaan. Kui selline saab tehtud, võid hakata pisut kõrgemalt lendamise peale mõtlema!