31-07-2009, 00:46 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-07-2009, 00:50 AM ja muutjaks oli valdo.)
(30-07-2009, 23:21 PM)Maz500 Kirjutas: Kuid tõsisemalt rääkida siis, me teame, miks jalgratastel ketikaitsmed kaduma kippusid
Lõdvenenud kinnitused andsid järele ja hakkas vastu ketti käima ning kolisema. Ning ei viitsitud paika reguleerida, vaid eemaldati.
(30-07-2009, 23:21 PM)Maz500 Kirjutas: aga oksab keegi seletada,et miks on mõnedel eemaldatud tehase embleemid ja sildid?
1. Embleemikrattide töö.
2. Ratas värviti üle ja selleksv võeti raam võimalikult paljaks, sh ka embleem maha. Tagasi polnud muifdugi vaja panna.
(30-07-2009, 23:21 PM)Maz500 Kirjutas: Ratta numbri (märgi) puudumist oskan ma seletada ainult nii,et ju muutus see mingil hetkel mittevajalikuks asjaks ja võeti küljest ära.
Jah.
(30-07-2009, 23:21 PM)Maz500 Kirjutas: Huvitav kas neile ratastele ka esilatern koos dünamoga käis, kui jah siis milline see välja näeb. Kas antud jalgrattal see olnud on pean eelmise omaniku käest küsima.
Tehasevarustuses mitte. Lambid-dünamod olid 1950-60ndate aastatel lisavarustus, pane külge, millisele rattale tahad.
(30-07-2009, 23:21 PM)Maz500 Kirjutas: Olen ka kusagil (kohta ei mäleta enam) näind ka samasugust ratast D4 mootoriga, kui levinud see võis olla? Kas ilmselt midagi omaloomingut või oli
ka tehase komplektsuses juba selline asi olemas?
Naisteraamile ei saanud mootorit ilma ümbertegema panna. Meesterahva Riga raamile pandi nii ise kui ka neid tehti otse tehases. Otse tehases enne Gaujade valmistamise algust, st enne 1961. aastat.
(30-07-2009, 21:56 PM)Maz500 Kirjutas: *valdo omal on porilauad kroomitud minu omal pole nad iilagi kroomitud olnud, on olnud punaste triipudega ja musta värvi.
Kui Sa "Valdo oma" all mõtled seda puinast naisteratast, millele viitasin, siis sel on kroomitud jah.
Tegelikult on minu erakogus olevast ca 12 Riga rattast umbes kolmandik värvitud porilaudadega ja veerand värvitud velgedega. Ühte värvitud porilaudade/ratastega meesteratast minu erakogust saab hetkel vaadata Tallinnas Rotermanni jahulaos - ratas on originaalvärvis, v.a. tagumine ratas, mis on vale ja mille värvisin lihtsalt mustaks, et väga ei häiriks...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18