minu nõukogude perioodi rattad Rotermanni elevaatoris näitusel

(03-08-2009, 01:14 AM)Kevin68 Kirjutas:  Kas sellest 1959 aasta Riga-16'nest on võimalik kuskil veel pilte näha?

Kahjuks senini ei.

Tõin selle raami kunagi Rakverest, kui näpistasin pika tööpäeva järel paar tunnikest talle järele minemiseks. Kui jõudsin ratas auto peal oma ladude juurde, oli juba väljas pime ja minul ka kiire, nii et pildid jäid ära.

Kui minult paluti Rotermanni näituse jaoks eksponaate, siis oli jälle järjekordne kiire periood, kus ma pidin piiratud nelja päevaga hunnikust roostes, poolikust ja kägaras kolast enam-vähem vaadatavad isendid tegema.

Ehk siis sellesinase Riga-16 korral piirdus tegevus sellega, et otsisin oma laosügavusist välja sellele värviskeemile vastava esimese ratta (mille olin kunagi paar aastat tagasi ühe prügimäe vanarauakonteinerist välja õngitsenud), tegin väikeseid värviparandusi koos eelneva rooste seiskamisega, värvisin ühe üsna suvalise tagaratta velje mustaks (ei leidnud nii kiiresti õiges värvilahenduses ja õige aastaarvuga Riia ratta tagaratast, seda mul selles laokompleksis polnud, mujal ehk on) ning monteerisin peale 1950-60ndate aastate rehvid (mille olin kunagi varem maha võtnud sõjaeelsetelt isenditelt).

Ning siis võtsin Riia keskjooksu koos väntadega, mille olin kunagi saanud ühelt Jõgeva kandi huviliselt, ja panin ka need külge, samuti ajastu numbrimärgi. Ratta (tegelikult rataste) kokkupanemise järel oli aga kell aga juba pool üks öösel ning pildistamiseks liiga pime, hommikul vara pidin rattakoormaga olema aga juba Rotermannis, et veidi hilisemal hommikul Tallinnas tööasju juba ajada (mingi asi peab ju raha ka sisse tooma). Nii jäid ka siis pildid tegemata.

Aga Sa võid Rotermannis ta kenasti üle pildistada. Samuti võid küsida midagi ka minult värvilahenduste, komplektsuse jms kohta - sel Rotermanni isendil on siinseal roostet, paar kaunistust on pealt kadunud ja tagaratas on vale!

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme avatud K,N,R,L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne