23-09-2009, 20:46 PM
(14-09-2009, 14:05 PM)krss Kirjutas: Harva ütlen midagi nii konkreetset, aga sellist kulu ma ei usu. Mul on pereringis 3 sellist Volvot, kõik just nimelt sama 2.3L 8-klapilise mootoriga (õel, naisel ja naise vennal). Kõik on nad tehniliselt laitmatus korras, kuid reaalne maanteekulu on ikka 7-8 vahel, linnas 10 kanti, keskmine 9 ringis. Madalamast kulust võib ehk rääkida siis, kui maanteel teistel 70-ga jalus koperdad (muide, Volvode spidod valetavad ja kellapeal 90-t hoides ei ole kiirus veel mitte 90), aga selleks, et saada keskmiseks 5.5, peab maanteekulu kusagile 4 kanti jääma ja see oleks tõesti absurd. Kontrolli oma odomeeter GPS-iga üle, äkki kerib rohkem kilomeetreid edasi kui auto reaalselt sõidab, siis oleks arvutusviga täiesti mõistetav. Volvoklubis võiks asja arutada, ehk leiame vea ülesSul võib täitsa õigus olla spidomeetriveas, kui võimalus tekib, proovin üle mõõta, üldiselt elektrooniliste vidinatega ei tegele.
Aga kohalikel teedel(mitte suured maanteed) sõidan kuni 80km/h, sest paljud kohalikud teed pole just siledad. Kruusateedel üle 40km/h samuti ei sõida, üldse kruusateid näeb Volvo võimalikult vähe, sellepärast ka nii väike kiirus.
Kusjuures kiirust hoides 10km/h väikem, kui lubatud, on võit kütusekulus märkimisväärne. Olen igasuguseid kiiruseid proovinud, kõige paremad tulemused on millegipärast 80km/h. Samas niimoodi "ökotades" kulub aega tunduvalt rohkem, aga kui aega on, siis miks mitte.