22-10-2009, 15:24 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-10-2009, 15:28 PM ja muutjaks oli Baracus.)
(21-10-2009, 11:57 AM)giordanobruno Kirjutas: 40-50 kW on üledimensioneeritud. Ühe kuupmeetri peale võetakse sellises ruumis 25W võimsust seega 1320 kuupmeetri jaoks vaja 33kW, seda -20-se välistemperatuuri korral ja sise +18/+20.
Tere,
Üledimensioneeritud on ta sel juhul kui see maja sooja ka peab. Eeldasin, et tegemist on mingi vana tootmishoonega, mille sarnaste soojapidavus on ka väga kahtlase väärtusega. Tegelikult ei toimu kütmine selles ruumis ilmselt mitte igapäevaselt ja siis ongi hea kui väike varu kütteseadmel ka on, sest siis läheb seal kiiremini soojaks. Muidu on nii, et soojaks läheb alles siis kui hakkad tööd lõpetama. Muide +18 kraadi on täiesti normaalne temperatuur töötegemiseks.
Loodusest hooliva inimesena pooldan muidugi ka mina ruumi korralikku soojustamist aga olgem ausad, kellel see raha ikka taskut maa poole tirib. Kui küte odavalt käes siis ei tasu soojustamine ennast ära.
Ärgu lugupeetud foorumikülastajad siinkohal mõelgu, et ma mingisugune laristaja olen või ilma soojakskütmist ning raiskamist pooldan. Kaugel sellest, ma räägin lihtsalt inimlikust aspektist lähtudes. Kes siis tõsistest tehnikahuvilistest ei unistaks korralikest töötingimustest ja headest tööriistadest aga finantsvahendid seavad sellele omad piirid ja kui tahtmine väga suur siis teed ikkagi.
Mäletan, et omal ajal sai õue peal autodel mootoreid vahetatud ja kangete näppudega tsiklijuppide pesemisest jääkülmas garaaþis ei tasu rääkidagi. Olgu ilm milline tahes. Praegu sellele tagasi mõeldes on kurb tunnistada, et nüüd ei taha vihmase ilmaga auto kapottigi väljas avada, et õlitaset kontrollida.
Seega igaüks tegutseb vastavalt oma rahakotile aga kindlasti mõjutab see ka lõpptulemust. Kuigi tean mehi kes "haamri, meisli ja j...u m...ga" võivad saavutada parema tulemuse kui mõni mees oma täppistööriistadega.
Lugupidamisega
Marko