30-11-2009, 21:55 PM
(30-11-2009, 21:36 PM)Jesper Kirjutas: Cossie põhiprobleem vanatehnika vaatevinkist on selles, et enamikesse on üht või teist pidi küüneviha sisse aetud, Mobiles võib neid ridamisi ette visata, aga ära lagastamata isendeid on vähe. Lisaks soodustab "rallitaust" igasugu lõhkumist.
Merkur XR4Ti on selles mõttes kindlasti "huvitavam" auto, et ta ei läinud üldse müügiks, oli inimeste arvates imelik euroveidrus jne, samas tavalise XR4i kuulumine sinna nimekirja jääb mulle kergelt arusaamatuks.
Samas ma pakuks et kõige "huvitavam" Sierra on ikka LAV-is toodetud 1,6 Kentiga, või siis spetsiaalselt Soome turule tehtud turboga 1,3
Jesper, LAV'is 250 isendit kohustusliku homologeeringu saamiseks ehitatud XR8 Stangi pajaga pole ka just paha valik

Mis aga seda euro-versiooni "tavalist" XR4i'd puudutab, siis on needki absolutuses enamuses räigelt küüneviha täis aetud ja seda enamasti just halvemas suunas. Isegi Eesti omad, mida ma nägin... kunagi ammu autoturul või müügikuulutustes ... olid ära romustatud, mingit nõmedat "tümakat" täis laetud, sitased, roostes jne. Ehk räimed. Teine pool küünevihast on muidugi tegija: näiteks selline.
Korralikke ehk "meie"sugustele sobivaid häid ja ilusaid on vähe.
Ja vaata, Sierradest jagub juttu kauemakski! Ei ole paha auto, lihtsalt aju keeldub teda veel uunikumiks tunnistamast, sest mis seal salata, poisiga vaatasime "lõbusaks talveautoks" just neid viimase lõpu sedaane. Ainus auto, mis on: tagavedu, "dohhina" piisavalt võimekas (toda 100kW on kahjuks üliharva), sigaodav osta ja üleval pidada ning tegelikult kuradi mugav sõita. Ja too tumeda tagatulega ning tiivakesega isend ei näe üldse ka paha välja... täiesti õudne ülestunnistus, onju