14-12-2009, 23:05 PM
(14-12-2009, 22:33 PM)kalacompany Kirjutas: Kohe vajan ka abi . Kes oleks võimeline AM-FM Sanyo mille MhZ on ainult kuni 76 meie oludele vastavaks muutma. Või oleks võimalik ka mingi pisike digiraadio sinna sisse peita nii, et välimus ei muutu .
Aga saan sisse välja lülida ja kanaleid kruttida nn. retroraadio nuppudest.
Kui mul kunagi oli vähe raha ja palju viitsimist, siis ma nokitsesin ise selliseid raadioid vanadesse Volgadesse sisse. Nimelt tuli osta Balti Jaama turult või mingisuguste hiinlaste käest nuppudega kaasaegne raadio ja kogu sisu puht mehaaniliselt GAZ 21 raadio sisu sisse ümber tõsta. Kassetti koht tüli rällakaga välja lõigata, et elevandiluu värvi originaal klahvid ilusasti liikuma jääksid. Skaalad klappisid tihti päris hästi. Stereo ühendasin monoks ja nuppudest töötasid volüüm ja tuuning.
Kui ma juba rohkem kulutada sain ja ise laisemaks muutusin, siis võtsin appi spetsialsitid, kes pidasid tuuningu äri Peterburi mnt. Susi hotelli lähedal Sotka poe ees, ma ei tea, kas nad seal edasi tegelevad, aga nemad panid meie tagasihoidlikus Trasco Mersus vanaaegse Panasonicu kineskoobiga värviteleka DVD plaate ja muud moodsat tabletti mängima.
Samas näitasid nad üles ka valmidust GAZ 14 kassetimajanduse tööle panekuks.
Minu retroraadiote tipp on muidugi toas asuv lampidega Riga 6, mis mängib autentse raginaga kõiki maailma tuntumaid esinejaid ja selle nokitses mulle kunagi külas olles valmis endine punkar ja luuletaja Margo Vaino. Tunnikese vast võttis tegemine aega.
Ehk siis moraal on selles, et sellise tuuninguga saab hakkama iga jootekolbi hoidev raadioamatöör erinevatest asenditest, kui talle korralik lähteülesanne formuleerida.
Tõnu Piibur
5116265