30-12-2009, 00:06 AM 
	(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2009, 00:16 AM ja muutjaks oli valdo.)

(29-12-2009, 12:53 PM)kass Kirjutas: ... pakun, et tegu pole mitte NSU ega ka centrixi rummuga (kuigi välistada ei saa ka neid variante), vaid tegu on lihtsalt tundmatu rummuga.
Käisin oma 1940./41.a. Eestis valmistatud Dollaril ligi, kus Centrix all.
Kahjuks ei saa aga kõnelda ei poolt ega vastu. Jah, rumm üsna samasugune, ma mõtlen läbimõõdu, läbimõõdu ja laiuse suhte ning kodaraäärikutest väljaolevate rantide osas. Aga... paksendid minu Centrix'il veidi laiemad ja ääreseib pole sakiline (nagu sel irdrummul), vaid sile. Aga... ka Torpedo rumme tehti nii- ja naasuguste iluvidinatega. See mutter, kus on peal avamise keelukiri, on Dollaril aga vastu raami ja ei paista üldse.
Ja mis peamine, minu Centrix'il on rummu peal kirjad:
CENTRIX
401
Modell B
System
Gottschalk
Patent
Aga... jällegi, ka Torpedosid ja selle derivaate oli nii- ja naasuguste kirjadega ja hoopis ilma kirjadeta (nt Gamma, aga ka mõned 1920ndate lõpu isendid).
Lahenduse leiab vast siis, kui ma kunagi oma Dollari osandan, näiteks restaureerimiseks/korrastamiseks ja Centrix'i vabajooksu sisust fotod teen ning siia üles panen. Aga jälle ei luba, millal... sest praegu on mul korraga kolm Eestis toodetud ratast algosadeks võetud ja restaureerimises ning neljandat ei tahaks hästi neile samal ajal juurde lisada.
Lõpuks üks hädine pilt minu Centrix'ist (tehtud väga halvis tingimusis):
![[Pilt: centrix.jpg]](http://www.mois.ee/tmp/centrix.jpg) 
	Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18