05-01-2010, 09:20 AM
(04-01-2010, 23:02 PM)urmast Kirjutas: Tsiklitega vähe rohkem kokkupuutunud inimesena julgen arvata ,et sellisest toormaterjalist korraliku masina tegemine on algajale väga raske ülesanne, nõuab väga tõsist pühendumist ja suhteliselt kopsakat rahakotti. Pakun ,et puuduvate osadega komplekteerimine võib maksta ligi 50 000.-eek. ,kui osta interneti oksjonitelt. Sama raha eest saab näiteks rootsist osta komplektse sõidukorras 30-ndate inglise tsikli. Keegi tõsisem selle margi taastaja võiks eelpool toodud fotodel olevalt eksemplarilt saada omale mõne vajaliku osa.
Ma julgen küll arvata, et noor mees, kes alles avastab oma esimese vanaaegse ratta taastamise rõõme ja muresid, ei peaks oma esimest projekti Urmasele varujuppideks odavalt ära müüma

Kokkuvõtvalt, küsimus ei ole niivõrd varuosade ja töö peale kuluva raha hulgas, kuivõrd just emotsionaalse laengu saamisel ja seda ei saa rahasse ümber arvestada. Mina võtan näiteks igat asja oma mätta otsast, kui ma oleks oma BMW R-75 projekti Ojarsile müünud, kes käis ja painas hea mitu hooaega, et "tibje eto sto let nie nuuzna", siis oleksin ma ilma paljudest positiivsetest emotsioonidest ilma, siiani on hea meenutada, kuidas said Saksamad mööda üksikuid juppe kokku korjatud.
Dad.