18-01-2010, 13:50 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 18-01-2010, 14:03 PM ja muutjaks oli valdo.)
(18-01-2010, 13:06 PM)Mikk89 Kirjutas: ... kas kellelgi siin foorumlastest sellist masinat taastatul kujul ka leidub. Oleks piltidest nimelt huvitatud eelkõige.
Pilte liigub võrgus masslademes. Pane otsingusse "M-72", või veel parem, koos sõnad "M-72" ja "мотоцикл". Alustada võiksid nende vaatamist nt lehelt http://www.autogallery.org.ru/m72.htm .
Ka liikureid ja nende osi liigub senini jätkuvalt masslademetes - oli ju tegu 1950ndatel aastatel väga suurtes kogustes toodetud mootorrattaga. Ja pealegi väga uuega, vanust vaid veidi üle 50 aasta. Liigub palju nii taastatud kui ka taastamata tsikleid, samuti projekte/jäänuseid ja praktiliselt kõiki osi. Need viimased 20 aastat, mil ma Kurtna laadal olen käinud, on iga kord miski säärane isend ka tervikuna või poolikult pakkuda olnud. Juppe ka, kuid mulle tundub, et veelgi rohkem liigub juppe Üksküla laadal. Viimasel Ükskülal oli küll tunne, et tükkhaaval koli muretsedes võis terve M-72 sealt kokku saada. Seega - kui sihikindlalt otsid, võid mõne aastaga isendi kindlasti kokku saada (millele järgneb muidugi restaureerimistöö).
Võrreldes nt 1930ndate DKW, NSU või AJS taastamisega on M-72 restreureerimine igatahes sadu kordi lihtsam. Aga eks Sa ise tead ja otsustad, kas Sa tahad sellest jäänusest ise projekti aretada või saab mõni kaasfoorumlane sealt endale vajalikku.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18