21-01-2010, 12:15 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-01-2010, 12:15 PM ja muutjaks oli valdo.)
Hea leid, Ilmar! Ma mõtlen seda, et peaaegu 100% komplektne ja rikkumata asi. Kui ilmad soojemaks lähevad, tulen kindlasti vaatama ja oma näpuga katsuma!
Mis asi see aga on (st kelle töö on)... kahjuks... ei tea
Mulle Rana kätte sattunud ei ole, ei ole ka raame, mille neljakohalise numbri ees on küljelilükatud 0. Kaldun arvama Eesti töö kasuks, kuigi ei ole välistatud mingi pisikese Saksa tootja importi siiamaile (a la Masovia jt). Igatahes pärineb see ratas 1930ndate päris lõpust või isegi 1940. aastast, kui vaadata detailide eripära. Täpipealt identse sadulanahaga on mul 1940.a. kaubaveo-Laanberg.
Veidi võib loota vast ksf! Manic'u (Raini) peale, kes on võibolla näinud Rana müügireklaame tollases ajakirjanduses. Kui tema ei tea, siis on pähkel.
Muide, millised on pisidetailid? Kas kett on Unioni oma (kirjad lülidel, siselülid kroomitud)? Kas pedaalid on Unioni omad (vaadates profiili) või ei? Mille esirumm on all, st mis kirjad on esirummul? Millised kirjad on tagumise NSU hammasrattal (kui on)? Millised kirjad on kantud NSU vabajooksu vasaklaagri separaatorile (vahel olen seal kohanud aastaarve)? Kas on mingeid kirju pressitud esirummu koonuste sisse (Unionil on seal sageli aastaarvud, kuigi minu 1940.a. ETEKA'l oli üks sealne koonus 1938. aastast). Mis firma kodarad on (st mis kujutis on kodaratipul)? Millise firma rehvid tal all on?
Kõik need võivad anda kaudseid vihjeid.
Mis asi see aga on (st kelle töö on)... kahjuks... ei tea

Veidi võib loota vast ksf! Manic'u (Raini) peale, kes on võibolla näinud Rana müügireklaame tollases ajakirjanduses. Kui tema ei tea, siis on pähkel.
Muide, millised on pisidetailid? Kas kett on Unioni oma (kirjad lülidel, siselülid kroomitud)? Kas pedaalid on Unioni omad (vaadates profiili) või ei? Mille esirumm on all, st mis kirjad on esirummul? Millised kirjad on tagumise NSU hammasrattal (kui on)? Millised kirjad on kantud NSU vabajooksu vasaklaagri separaatorile (vahel olen seal kohanud aastaarve)? Kas on mingeid kirju pressitud esirummu koonuste sisse (Unionil on seal sageli aastaarvud, kuigi minu 1940.a. ETEKA'l oli üks sealne koonus 1938. aastast). Mis firma kodarad on (st mis kujutis on kodaratipul)? Millise firma rehvid tal all on?
Kõik need võivad anda kaudseid vihjeid.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18