01-02-2010, 00:22 AM
(14-01-2010, 23:09 PM)miniest Kirjutas: Jöuallikaks peaks olema, siis 2108 modifitseeritud mootor.
(Kasutusel Lada 112-nel)
Boschi sissepritsega eksemplar.
Probleem, siis selles, et nii seistes(valgusfoori taga), kui ka liigutes mootori pöörded köiguvad 1000 ja 2000 vahel. See asi sööb meeletult küttet ja selle töttu tahaks sellest probleemist lahti saada. Kas see probleem on lihtsasti lahentatav vöi on asi keerulisem?
(16-01-2010, 15:37 PM)siim006 Kirjutas: Õhulugeja või lambda andur omadega otsas. Pritsungi puhul üldiselt aitab teda hästi diagnoosida, seega alusta diagnostikast.
Kui ma veel Ladat igapäevaliikurina evisin, siis oli mul ajuti sama probleem - tühikäigupöörded kõikusid ajuti 1000-2000 rpm vahel. Mingi anduri jama see on jah, aga kas ta nüüd päris otsas on, see on iseasi. Mina vahetasin 360 tuh km üldläbisõidu vältel oma Ladal igatahes korra igatahes lambda-andurit, kuid mingi aasta pärast (ca 50 tuh km pärast) algas see "jobutamine" taas.
Siis õppisin katse-eksituse meetodil "segi kamminud" andurit "lahti ehmatama". See käib nii, et kui tühikäigupöörded jälle jobutavad, siis annad gaasiga ca 2000-2500 rpm mootorile peale ja selles olekus võtad süüte välja ja praktilisel samal hetkel või imepisike hetk hiljem vajutad gaasi põhja. Pöörded ei jõua enam tõusta, kuid andurid ehmatas see võte vähemalt minul lahti, st kui auto uuesti käima panid, olid tühikäigupöörded normis.
Niiviisi sõitsin oma Ladaga mitu aastat (üle 100 tuh km), andureid paar-kolm korda nädalas lahti ehmatades.
Nagu kõikuva kvaliteediga liikuritel (Lada klassifitseertub sinna alla), ei pruugi ühe isendi "best practice" toimida teisel, kuid katsetada võib. Ära ainult mootorit tühikäigul kõrgesse pöördesse lase, võib kokku jooksutada.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18