02-02-2010, 19:00 PM
(02-02-2010, 09:23 AM)motamees Kirjutas: Peaks nüüd uuesti uurima seda värki. Kas tõesti Sahharov ja Anohhin nii lollid olid, kui PlyVal siin paista laseb. Selline oli mu üks esimesi "raketiteaduse" õpikuid.Ma tuletaks Sulle siiski meelde, et keemiat hakkasime me mõlemad õppima 13- ja füüsikat 14-aastaselt, mingi arusaam nendest ainetest ja seaduspärasustest tekkis seega alles puberteediea alguseks. Nõuka ajal hakati ka traktoriste koolitama kutsekates alates 15. eluaastast, kui neil oli keemia-füüsika algkursus põhikoolis läbitud.
Aga vaat huvi hakkavad poisid tundma palju varem, kuid algteadmised on puudu! Kuulad "suurte onude juttu", sittagi aru ei saa. Mõtled survesüütega, haiseb vedelik ka teisiti, tähendab seda ollust kokku surudes peab pauk käima. Enne peab ikka A ja B selged olema, nii lugemiseks kui loetust aru saamiseks.
Võib-olla tõesti geenius saab diislist aru ka 5-aastasena, ning 10-aastasena loeb vabalt keerukat tehnilist kirjandust aga sellisel juhul ei remondi ta täiskasvanuna autosid... Need on minu 5 senti.
PS: eks neid füüsiakõpetajaid on ka nähtud: August Alop oli siis lihtsalt lahe joodik ja on praegu kõva veinimees, füüsik pole ta küll kunagi olnud. Armsa klassijuhataja Kukrusega võrreldes seda enam... Kes ise ei oska, õpetab teisi. Veel paar senti lisaks
Nüüd sai vist vähe teravalt aga mis teha
Elu on seline.