12-04-2010, 13:27 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-04-2010, 13:36 PM ja muutjaks oli valdo.)
Nende väheste piltide põhjal, mida ma sellest rattast näen, võin oletada, et raam kuulub kas 1952.a. Riga-10 rattale või ka mõnele 1930ndate aastate sakslasele.
Ratas näib olevat millalgi nõukaajal olemasolevatest väga erinevat päritolu tükkidest kokku pandud.
Sildiaukude vahe näitab, kas tegu on Riga-10ga või ei.
Lisan veel ühe nüansi,mis jäi varem kahe silma vahele - tagakahvli tipus pilu kõrval olev ava on 100% identne 1950ndate aastate Riga-10/20ga. Mul on üsna mitu sellist raami/ratast ja tean üsna une pealt nende raami konstruktiivseid nüansse.
Ratas näib olevat millalgi nõukaajal olemasolevatest väga erinevat päritolu tükkidest kokku pandud.
Sildiaukude vahe näitab, kas tegu on Riga-10ga või ei.
Lisan veel ühe nüansi,mis jäi varem kahe silma vahele - tagakahvli tipus pilu kõrval olev ava on 100% identne 1950ndate aastate Riga-10/20ga. Mul on üsna mitu sellist raami/ratast ja tean üsna une pealt nende raami konstruktiivseid nüansse.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel