02-12-2003, 10:13 AM
Kunagi 80-date lõpul teenindas Tallinnas \"Kaare tee\" ehitusmaterjalide kauplust selline iseehitatud pikap-pobi. Masin tekkis kaupa vedama kooperatiivse liikumise ajastul ca 88-89 aastal. Ma kasutasin ka korra selle masina teenust. Peremees rääkis pikalt-laialt kuidas oli ostnud 3000 rublaga mingi Pobi ja kuidas sellest siis pikapi ehitas. Mäletamist mööda oli masinal originaalmootor ja originaalkarburaator: Aparaat oli mäletamist mööda punakaspruuni värvi ja portedega. Igatahes erinev masinast mida Vana piltidelt näeb.
Tegelt see aparaat oli tõesti punakaspruuni värvi ja ilma portedeta.Avanes ainult tagaluuk.
Hetkel asi minu käes.Ostsin ta endale sünnipäevakingiks ...... 8 aastat tagasi ja üsna õnnetus seisus.Kuna ta oli juba kolmandate isikute käes siis läks lahti dokude jaht..... põnev aeg oli.Leidsin üles ka omaniku(vana aadress Mustamäe tee
aga seal ei teatud asjast mõhkugi. Lõpuks oli ta kuskil Haapsalu kandis).Masin minu nimel ja EW dokudega.
Hetkel ootab mootori doonorit.Sellest mis algselt ehitatud oli on järgi vaid põhikontseptsioon ja kerenumber.