25-04-2010, 11:21 AM
(25-04-2010, 08:54 AM)v6sa Kirjutas: Priit, rahune maha.Võsa, mina olen väga rahulik ja võin Sulle sellist masinat näidata: seesama Volvo 244DL, mille UM sealt päästis ja mille mina 3000 eegu eest soetasin, tegi oma esimese sõidu kohe Tallinn-Kiviõli ja sealt veel edasi Suursõidu ja veel 8 kuud, kuniks 400 meetrit enne Talveralli lõppu mootoririhm pooldus. Kuna see oli test, siis ma ei hooldanud seda autot ja ta pidigi mingi aja jooksul katki minema. Pesin puhtaks ja kogu ooper - läikis ja oli ka näitusel.
Näidake mulle ühte masinat, mis minnes vanarauda oli sellises korras, et seda oleks võinud võtta maanteekasutusse (või panna näitusele läikivana) poole kuupalga (peaks praegu olema ümmargune 4500 eeku) kulutamise järel.
Mis aga seda persses põllutehnikat puudutab: 70% on see "jutuks hea küll", rohkem ikka viinaraha vaja ja 30% juhtudest müüakse vanaraud maha, et selle raha eest uue asja sissemaks saada või üldse uus asi osta. Kuid siis ei pea sügisel rootorit mitme küla tagant otsima vaid lähed esimese talumehe (mitte talupidaja, sel pole aega) juurde, maksad raha ja saad teenuse vastu. See ongi vahe vanakoolimeestel ja homosovieticustel: vanakoolimees tuli tegi töö OMA tehnikaga ära, mida Ta oli pool elu korras hoidnud, sai raha ja siis jõi end pildituks. Homosovieticus aga joob ennast hommikul pildituks ja järgmisel päeval viib värisevate kätega traktori vanarauda. See on Eesti maaelu. Kahjuks on vanakoolimehed otsa lõppemas - sealsamas on AINUS alles jäänud 75+ mees, kes ka see aasta äkki ämmale kartulimaale vao sisse ajab ja kui vastu peab, siis sügisel rootoriga tuleb.